HVORDAN GJØRE OM EN LEILIGHET TIL ET REKKEHUS?

Prosjektet ruller på, og nå er tilbygget på vei opp! Foreløp bare skjelettet – men det er vanvittig gøy å se ting ta form! Brått blir alt så mye mer virkelig! Etter over 2,5 års planlegging begynner plantegningene å komme til liv – og hver dag kommer nye ting på plass. Før jeg tar runden med detaljer som endelig farge – og materialvalg tenkte jeg ta en liten gjennomgang av tegningene. Forklare litt hva det er vi egentlig gjør. For når jeg sier at vi bygger om en leilighet i til et rekkehus, ja da er det mange som klør seg i hodet. Forståelig nok. Det blir vel egentlig en slags hybrid. Selv om det sikkert ikke sier deg noe mer.

Leiligheten vi utvider er i dag på ca 80m2. Den [hadde] 2 soverom, 1 bad og åpen løsning mellom stue og kjøkken. Nå er det bare badet som står igjen på samme sted. Den ligger i 2.etg i en horisontaldelt, kjedet tomannsbolig. Og helt i enden av rekken. I tillegg er det et råloft som nå skal legges inn i leiligheten.

Opprinnelig leilighet, før endringer.

Rom flyttes, og både inner og yttervegger skal rives..

Planen er et tilbygg i enden av huset. I dag deler vi inngang med naboen, men vi lager nå en ny inngang fra tilbygget slik at vi nå begge får egne innganger og dermed privatiserer enhetene enda mer. Så slipper man gå så lett på tå om man skulle komme hjem lenge etter askepotts innetid – i frykt for å vekke naboens hund. Vi har nå sett hva slags endringer som gjøres i eksisterende leilighet –> la oss ta en titt på resten, og hvordan alt henger sammen.

Det kan være litt vanskelig å se på tegningen, men 1. etg. inneholder altså egen entrè og liten hall – samt mine to favoritter: vaskerom og hobbyrom! Sistnevnte har jeg så mange spennende planer for atte hjæææælp! Her blir det også utgang til markterrasse.. Men først – La oss følge trappen opp i 2.etg.

I 2.etg kommer vi opp i en forstue. Den leder inn til Master soverom, walk-in og en-suite bad (gammelt soverom). Det er også utgang til en liten luftebalkong. I forstuen har vi valgt å åpne deler av loftet – slik at vi kunne få mer takhøyde. Hallo 4,5 meter og masse lys! Bare vent til du ser vinduene – de er så lekre de! 😉 Videre går vi inn til gammelt master som nå blir TV-stuen, og bindeleddet mellom ny og gammel del. Den gamle stuen skal nå få huse et stort og deilig spisebord (som undertegnede skal lage selv!), og kjøkkenet flyttes ut fra kroken for å gjøre plass til et ekstra soverom. Veggen mellom entrè og yttergang flyttes – og vipps et hjemmekontor og ekstra gjesterom! Her beholder vi utgang til eksisterende balkong. Vi tetter igjen gulv i yttergang som vi i dag deler med naboen, og legger en innvendig trapp opp til loftstuen. Og under trappen? En deilig liten bod med ekstra lagringsplass! Det eksisterende badet blir hjertet av leiligheten – og det eneste rommet som ikke endrer funksjon.

Som du ser blir det litt av et prosjekt. Men du og du så gøy det har vært å planlegge! Det har vært mange runder på tegnebrettet for å finne den beste utnyttelsen av arealet – og nå kribler det i magen etter å se det ferdig.

Følger vi den innvendige trappen fra spisestuen kommer vi opp til loftstuen, som frem til nå har vært et råloft. Her får vi også plass til et ekstra soverom, et teknisk rom og en ekstra TV-stue når fotballkamp krasjer med oppussings programmer 😉

I tillegg bygger vi en kjellerdel i tilbygget. Tomten skråner, så det var to valg. Å grave ut en halv hjeller, eller å fylle igjen en halv. Vi gikk for første. Den får vi ta en titt på siden!

Det er med andre ord litt av hvert som skal skje, og massevis av morsomme innrednings muligheter som venter! I tiden fremover skal vi ta for oss rom for rom. Vi skal finne materialer og gode løsninger, og jeg kommer til å dele alt her. Og så skal vi drømme oss bort i deilig innredning når alt står klart. Det finnes mye bra på interiørfronten – og finner vi ikke akkurat det vi har lyst på – ja så lager vi det selv! I god gammel «DIY» ånd. Da får vi noe ingen andre har maken til, samtidig som vi sparer en null her og der. Sånt som lommeboken liker! Har allerede noen ideer på lur – Men mer om det senere…

// C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..