50 SHADES OF CHOICES

Blått er ikke blått, og grønt er ikke grønt. Det finnes ørten nyanser i mellom lys og mørk. Og vi vet alle hvor mange shades of grey det finnes, selv om forfatteren kun kom på 50. Så hvor starter man når man skal navigere seg igjennom jungelen av farger? I tiden fremover skal vi ta et dypdykk ned i fargekartet. Vi snakker ikke full Willy Wonka stil, men vi skal tørre å bevege oss vekk fra hvite vegger i alle fall. Det kommer du nemlig mest sannsynlig ikke til å finne hjemme hos meg med det første. 

Det er ikke fordi jeg ikke synes det er fint. Grunnen er helt enkelt den at det (i mine øyne) krever en rendyrket stil. Mange velger hvitt fordi det «går til alt» – men min personlige mening er at hvitt burde velges på samme bakgrunn som hvilken som helst annen farge. Basert på en grunn. En klar visjon om hvilken rolle fargen skal spille. Gjør du det får du en gjennomført stil. Hvitt kan være veldig kult når det er en tanke bak det hele – absolutt – personlig synes jeg bare at andre farger er hakket kulere å leke med! 

Fargene er mange der ute, og kontrastene enda flere. Er du som meg kan du underholde deg selv i timevis. Det er så mange fine muligheter, og det gir meg mer spenning enn hvitt klarer alene. Enda så delikat det er. Mange blir skremt når de hører ordet farger. Bare å slutte med slikt. Farger trenger ikke være synonymt med ordet knall. De kan duses ned, samtidig som man bør tørre å gå litt dypere og mørkere enn hvermansen på noen av dem. Jeg har til gode å høre om noen som har angret på det. 

Når man skal i gang med fargevalg er det noen hensyn man må ta. Å finne den perfekte paletten tar gjerne flere runder enn man først hadde tenkt. All planleggingen er dog verdt hvert eneste minutt til slutt. For vet du hva det kjedeligste som finnes er? Å måtte male om fordi fargen oppførte seg annerledes og plutselig ikke ville samarbeide. Been there done that! For det er nemlig slik at fargene lever sitt eget liv. Det er helt enkelt vi som må tilpasse oss dem. Takhøyde, lysforhold, farge på parkett – Alt spiller inn. Så her gjør du lurt i å spille på lag med tålmodigheten så du ikke forhaster deg.
Så hvor starter man? Helt enkelt med de fargene du liker best. Farger, ikke nyanser. Først må vi vite hva vi liker, deretter kan vi jobbe med å få dem til å passe sammen. Ta det som popper opp i hodet ditt, uten å legge så mye tanker bak. Det tar vi oss av siden. 

Med 17 rom og «soner» i huset er det et par farger som skal velges her i gården. Jeg gjør oss begge en tjeneste og sparer deg for utdypende forklaring på alle akkurat nå. Over kan du se utgangspunktet, basert utelukkende på den første, upolerte ideen. Dette er simpelthen de fargene som popper opp i hodet når jeg, helt uten filter, ramser opp det jeg kunne tenke meg på veggen. Det er store sjanser for at paletten vil endre seg i løpet av prosessen, men det er alltid fint med noe å jobbe ut ifra! Så skal vi dykke dypere ned i hver og en på et senere tidspunkt, og se nærmere på hvordan vi skal sy alle rommene sammen til en helhet!

Når du har grunnpaletten klar kan du sette kursen mot butikken. Da er det på tide å sanke fargeprøver! Jeg rasket med meg intet mindre enn 71 stk. Beslutningsvergring sa du? Kanskje litt. Greit å være på sikre siden!

Måtte du ha en fargerik dag, så snakkes vi når paletten er klar!

// C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..